Najmanje 40 mrtvih u avionskoj nesreći, otkazali motori  (VIDEO)
Sa mjesta nesreće

Pakistan

Najmanje 40 mrtvih u avionskoj nesreći, otkazali motori (VIDEO)

Najmanje 40 osoba stradalo je kada se putnički avion sa 98 putnika i članova posade danas srušio u stambenoj oblasti grada Karači na jugu Pakistana, saopštila je spasilačka služba privremeni bilans žrtava.

"Za sada smo pronašli 40 tijela", navela je služba, prenosi agencija Beta.

Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su ranije danas da su dvije osobe preživjele pad aviona i dodale da je uništeno nekoliko kuća ali se ne zna da li bilo žrtava na tlu.

Avion pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines) letio je iz grada Lahor prema međunarodnom aerodromu Džinah u Karačiju, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora.

Pilot je u poslednjim trenucima razgovora s kontrolom leta rekao da su mu otkazala oba motora. Zatim se čulo: "Mejdej, mejdej, mejdej" (poziv u pomoć). Veza je izgubljena a nekoliko trenutaka kasnije je avion, koji je poletio iz Lahorea, pao nedaleko od aerodroma u Karačiju.

Zvaničnik pakistanske kompanije je rekao da je pilot u razgovoru s kontrolom leta govorio o tehničkim problemima, uključujući otkazivanje oba motora.

U zapisu razvovora se potvrđuju problemi s motorima. Onda je obaviješten da su obje piste slobodne za slijetanje, nakon čega je izgubljen kontak s letjelicom.

Nekoliko momenata kasnije, avion se srušio u naseljeni dio u Karačiju, pokušavajući da sleti na međunarodni aerodrom u tom gradu. Prema izvorima, letjelica je pala oko četiri kilometra od aerodroma.
Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mjesec dana zbog epidemije korona virusa.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.