Stanišiću pritvor do 72 sata
Ilustracija

Stanišiću pritvor do 72 sata

Zbog paljenja vozila ND “ Vijesti” po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici priveden je Radoslav Stanišić.

Kako je saopšteno iz ODT Podgorica, državni tužilac je ovo lice saslušao u svojstvu osumnjičenog.

"Nakon saslušanja državni tužilac je osumnjičenom rješenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja", saopšteno je.

Državni tužilac je takođe podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora protiv Stanišića.

Radoslav Stanišić-Gile kojeg je crnogorska policija potraživala zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja sinoć je predat Crnoj Gori.

"Razmjenom informacija i saradnjom crnogorske policije i policije Republike Srbije danas u Beogradu uhapšen je R.S. koji se u Crnoj Gori tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND „Vijesti“", saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što je prekršajno sankcionisan u Republici Srbiji za nedozvoljni prelazak državne granice njemu je izrečena mjera protjerivanja iz zemlje, nakon čega je na Graničnom prelazu Dobrakovo predat crnogorskoj policiji gdje je i lišen slobode po nacionalnoj potjernici Crne Gore. 

Stanišić je, kako se osnovano sumnja od 2011. do 2014. godine angažovao dvojicu, tada maloljetnika – Stefana Popovića i Dragoslava Miloševića – da zapale pet vozila „Vijesti“.

Popović i Milošević su uhapšeni u aprilu, a policija je tragala za Stanišićem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.