Tajland: Liftove pozivaju nogom kako bi spriječili širenje virusa(VIDEO)

Tržni centar u Bangkoku zamijenio je dugmad za pozivanje lifta sa nožnim papučicama u namjeri da se spriječi širenje virusa korona i pomogne kupcima da steknu osjećaj sigurnosti kako bi se opustili i lakše donosili odluku kada dođu u šoping, prenosi Bankgkok post.

"Sada nogom možemo da pozovemo lift, a kada uđemo pritiskom na jednu od devet pedala biramo sprat na koji idemo", rekli su oduševljeni žitelji glavnog grada Tajlanda, gdje su tržni centri i robne kuće otovorene prije šest dana.

Prote Sosotikul, potpredsjednik kompanije Sikon development, koja je vlasnik mola kaže da su pedale mnogim ljudima pomogle da budu opušteniji i da ne misle da moraju da pritiskaju dugmad koju su svi već ispipali.

Odluka o otvranju molova uslijedila je nakon više od dva i po mjeseca od zatvaranja, u okviru druge faze relaksacije mjera jer je broj novih slučajeva virusa korona smanjen.

Na Tajlandu, zemlji koja ima 65 miliona stanovnika evidentirano je 3.039 pozitivnih slučajeva i 56 izgubljenih života.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.