Junker: Besmisleno zatvaranje granica između članica EU zbog korone
Žan Klod Junker

Junker: Besmisleno zatvaranje granica između članica EU zbog korone

Bivši predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je za Dojče vele da se ne slaže sa zatvaranjem granica između članica Evropske unije i smatra da je to besmisleno.

On ističe da je Luksemburg veoma pogođen odlukom Njemačke da u martu zatvori granicu sa najmanjom članicom Evropske unije, kako bi spriječila širenje koronavirusa.

"Kada su to uradili nisu mislili na ljude koji su preko noći postali žrtve te arbitrarne odluke", rekao je Junker, prenosi Politiko.

Komentarišući njemačko-francuski predlog da se na nivou Evropske unije formira fond od 500 milijardi eura za pomoć svojim članicama koje je najteže pogodila pandemija koronavirusa, Junker je ocijenio da "bi to bio pravi odgovor".

"Evropskoj uniji to omogućava da odgovori solidarno, posebno kada je riječ o članicama sa juga, to je apsolutno neophodno", kazao je Junker. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.