Uhapšene dvije osobe u Kotoru: Na motoru bježali od policije, pronađeno oružje, novac...
Ilustracija

Uhapšene dvije osobe u Kotoru: Na motoru bježali od policije, pronađeno oružje, novac...

Policija je u Kotoru lišila slobode I.T. (34) iz Pljevalja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, te i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga policija je lišila slobode lice G.V. (41) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Osumnjičeni na motociklu marke “Honde”, nakon što se nijesu zaustavili na znak saobraćajne policije, su se dali u bjekstvo nakon čega je policija organizovala potjeru i ubrzo uhapsila ove osobe.Kod njih je pronađen pištolj marke “Glock”, kalibra 9 mm sa pet metaka u okviru, te jednim metkom u cijevi. Takođe, policija je ovom prilikom kod I.T. pronašla dva kriptovana sredstva komunikacije, veću svotu novca, kao i druge predmete.Pregledom lica G.V. policija je pronašla pištolj marke “Valter” kalibra 9mm sa 13 metaka u okviru. Takođe, ovom prilikom kod G.V. su pronađena dva kriptovana sredtsva komunikacije, veća svota novca i drugi predmeti.

Takođe, policija je prilikom kontrole motocikla bez registarske oznake utvrdila da je sa istog uklonjen identifikacioni broj šasije, koji je takođe u cijelosti premazan masnom supstancom nalik na ulje. Ova kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je predmetni motocikl bio pripremljen za izvršenje krivičnog djela, te za uništavanje predmeta i tragova povezanih sa istim", saopšteno je iz policije.

I.T. i G.V. su lišeni slobode.

Utvrđeno je da je G.V. u Crnu Goru ušao ilegalno te da je za njim raspisana interpolova potjernica po odluci Osnovnog suda u Danilovgradu  zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te i krivično djelo teška tjelesna povreda, zbog kojih se potraživao za izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od pet godina.

"Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preduzimaju dalje neophodne mjere i radnje u izviđajnom postupku", saopšteno je.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje do 72 sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.