Stanišić predat CG na graničnom prelazu Dobrakovo: Uhapšen zbog paljenja vozila Vijesti(VIDEO)
Dobrakovo

Stanišić predat CG na graničnom prelazu Dobrakovo: Uhapšen zbog paljenja vozila Vijesti(VIDEO)

Radoslav Stanišić-Gile kojeg je crnogorska policija potraživala zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja večeras je predat Crnoj Gori.

"Razmjenom informacija i saradnjom crnogorske policije i policije Republike Srbije danas u Beogradu uhapšen je R.S. koji se u Crnoj Gori tereti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja na štetu ND „Vijesti“", saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što je prekršajno sankcionisan u Republici Srbiji za nedozvoljni prelazak državne granice njemu je izrečena mjera protjerivanja iz zemlje, nakon čega je na Graničnom prelazu Dobrakovo predat crnogorskoj policiji gdje je i lišen slobode po nacionalnoj potjernici Crne Gore. 

"U toku su policijsko – tužilačke aktivnosti u odnosu na ovo lice",saopšteno je.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu priveli su crnogorskog državljanina Radoslava Stanišića-Gila (36) zbog sumnje da je počinio nedozvoljeni prelazak državne granice.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, provjerama je utvrđeno da se ovo lice na teritoriji Crne Gore sumnjiči da je izvršilo krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

"On je priveden dežurnom sudiji Prekršajnog suda u Beogradu koji ga je nakon sprovedenog prekršajnog postupka osudio zbog nedozvoljenog prelaska državne granice na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara i izrekao mu meru udaljenja stranca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od dvije godine", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Stanišića Crna Gora potražuje zbog sumnje da je nalogodavac paljenja vozila Vijesti.

 Stanišić je, kako se osnovano sumnja od 2011. do 2014. godine angažovao dvojicu, tada maloljetnika – Stefana Popovića i Dragoslava Miloševića – da zapale pet vozila „Vijesti“.

Popović i Milošević su uhapšeni u aprilu, a policija je tragala za Stanišićem.

Stanišić se potraživao i zbog sumnje da je učestvovao u jednom drugom krivčnom djelu – ranjavanju sugrađanina Igora Krstovića krajem januara u Zeti.

On je od ranije poznat policiji, a hapšen je zbog iznude i nasilničkog ponašanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.