Italija: Od koronavirusa ukupno preminulo 32.486 ljudi
Ilustracija

Italija: Od koronavirusa ukupno preminulo 32.486 ljudi

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa širenjem zaraze virusom korona u Italiji porastao je na 32.486, saopšteno je iz italijanske Agencije za civilnu zaštitu.

U saopštenju se navodi da je od juče zabilježeno novih 156 smrtnih slučajeva, u odnosu na dan ranije kada je taj broj iznosio 161.

Prema podacima Agencije, u Italiji je primijetno i smanjenje broja novozaraženih, nakon što su danas prijavljena nova 642 slučaja zaraženosti, u odnosu na dan radnije kada je potvrđeno 665 novih slučajeva.

Italija je treća zemlja u svijetu kada se radi o najvećem broju smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona, a ispred nje su SAD i Velika Britanija. Osim toga, Italija je šesta na listi zemalja sa najvećim brojem potvrđenih slučajeva zaraze, iza SAD, Rusije, Španije, Velike Britanije i Brazila.

U Italiji je od početka širenja epidemije virusom korona zaraženo 228.006 ljudi, a trenutno je zaraženo 60.960, dok se 134.560 njih oporavilo.

Na odjeljenjima za intenzivnu njegu trenutno se nalazi 640 pacijenata, što je za 36 manje u odnosu na dan ranije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.