Vlada usvojila: Ulazak u Srbiju bez neophodnog testa na koronavirus
ilustracija

Vlada usvojila: Ulazak u Srbiju bez neophodnog testa na koronavirus

Vlada Srbije usvojila je predlog Kriznog štaba o slobodnom ulasku svih lica u Republiku Srbiju, bez neophodnog testa na koronavirus i dozvole komisije. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja.

Na sjednici Vlade usvojen je predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 o otvaranju graničnih prelaza i slobodnom ulasku svih lica u Republiku Srbiju, bez neophodnog testa na koronavirus i dozvole komisije.

Testiranje na lični zahtjev koštaće 6.000 dinara (oko 50 eura) na teritorije cijele Republike Srbije, dok će za studente i maloljetna lica testiranje i dalje biti besplatno, navedeno je u saopštenju, prenio je Rts.

Krizni štab je to preporučio Vladi Srbije prije dva dana, a na osnovu analize trenutne epidemiološke situacije.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvijek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je najavljujući današnju sjednicu Vlade, rekla da odluka Vlade neće biti politički motivasana, već da će biti donijeta na osnovu stava struke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.