Nikola Janović

Janović poručio

"Mladi da vjeruju svojoj državi jer su oni nova pokretačka snaga razvoja"

Crna Gora, 14 godina nakon obnove nezavisnosti, nezadrživo grabi ka razvijenim državama Evrope i ka evropskom sistemu vrijednosti, kaže ministar sporta i mladih Nikola Janović. Dodaje da, nažalost, i danas ima onih koji bi da Crnu Goru vrate u prošlost, da preispituju njenu suverenost.

"Zato mladi i sportisti neće dozvoliti da im bilo ko prekraja zastavu i prekraja našu himnu, pod kojom smo se svi zajedno borili i ostvarivali rezultate. Zato želim svima da čestitam praznik. Neka je vječna Crna Gora", poručio je Janović, za Jutarnji program TVCG.

Ministar je mladim ljudima poručio da vjeruju svojoj državi, koja je i u vrijeme pandemije, pokazala da zna kako uspješno da izađe iz krize.

"Mladima poručujem da vjeruju svojoj državi, da budu svjesni da su oni nova pokretačka snaga razvoja", zaključio je Janović.

Crna Gora je prepoznata kao sportska država i država velikih sportista i sjajnih rezultata, kazao je resorni ministar Nikola Janović.

U proteklih 14 godina imali smo velikih medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava, medalju sa olimpijskih igara i u kolektivnim i u pojedinačnim sportovima.

Lani smo, navodi ministar, imali šest selekcija kvalifikovanih na svjetskim i evropskim takmičenjima.

"U protekle dvije godine imali smo za preko 50 odsto više medalja u mlađim kategorijama, nego ranije", navodi Janović, za TVCG.

Kaže da su mu od svih medalja najdraže one koje je osvajao pod crnogorskom zastavom, a prva u srcu je ona iz Malage.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.