Grčka spremna da se otvori za turizam, neće biti testova
Ilustracija

Otvaranje najavljeno u dvije faze

Grčka spremna da se otvori za turizam, neće biti testova

U dvije faze će se održati otvaranje turizma sa inostranstvom u Grčkoj, počev od ponedjeljka 15. juna, puštanjem atinskog aerodroma „Elefterios Venizelos“ u rad, dok će se 1. jula ući u drugu fazu, te će za letove biti dostupni svi aerodromi u zemlji.

Domaći turizam "otvara“ se ranije, odnosno u ponedjeljak 25. maja, najavio je ministar turizma Grčke Haris Teoharis, prenosi Telegraf.

Raspored otvaranja turističkog tršišta predstavio je ministar turizma Haris Teoharis, a to će biti na sljedeći način:

Od 25. maja otvaraja se pomorski turizam, najsigurnija turistička aktivnost tokom pandemije korona virusa.

Kampovi i hoteli koji rade cele godine otvaraju se 1. juna.

Sezonski hoteli i apartmanski smeštaj biće otvoreni od 15. juna.  Istovremeno aktiviraju se letovi na atinskom aerodromu.

Od 1. jula biće aktivirani letovi na svim aerodromima u zemlji. Postepeno ukidanje preostalih mjera koje su bile izuzeci.

Prva faza od 15. juna:

Puštanje letova iz inostranstva na aerodrom „Elefterios Venizelos“ i puštanje posjetilaca iz zemalja koje imaju zadovoljavajuću epidemiološku situaciju.

Druga faza od 1. jula:

Dozvola za letove iz inostranstva na sve aerodrome u Grčkoj i dozvola ulaska u zemlju posjetiocima iz svih zemalja.

Zemlje koje nemaju zadovoljavajuću epidemiološku situaciju biće isključene iz ove faze, dok će zemlje koje imaju zadovoljavajuću epidemiološku situaciju biće blagovremeno najavljene

Kako je naglasio grčki ministar turizma neće se tražiti test za ulazak u zemlju, niti će postojati obavezan karantin.

Teoharis najavljuje i razvoj planova za male ostrvske destinacije, posebno jačanje kapaciteta zdravstvene infrastrukture na ostrvima. Kada su manja ostrva u pitanju, osiguraće se obližnja zdravstvena odredišta koja će biti udaljena manje od 2 sata od destinacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.