Uhapšen zbog krađe novčanika
Ilustracija

Uprava policije

Uhapšen zbog krađe novčanika

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, nadležnom tužilaštvu procesuirali lice S.K. (27) iz Nikšića.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je S.K. otuđio novčanik sa novcem i dokumentima od V.Š. koja se kretala ulicom V Proleterske u Nikšiću.

Obaviješten je nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo teška krađa.

Kako se dalje navodi, po nalogu tužioca S.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, priveden nadležnom tužiocu.

"Donijeto je rješenje o zadržavanju osumnjičenog koji je u zakonskom roku priveden sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću koji mu je odredio pritvor. Osim toga nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv R.D. (41) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka", naveli su iz UP-a.

Kako su kazali, sumnja se da je R.D. ovo krivično djelo izvršio na način što je skinuo službeni pečat koji su službenici Poreske uprave područne jedinice Nikšić 10. februara 2020. godine stavili na ulazna vrata jednog ugostiteljskog objekta u Nikšiću.

"Podnijeta je krivična prijava i protiv R.Đ. (41) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina. Sumnja se da je R.Đ. pribavio 20 boksova različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, koje je planirao da dalje preproda, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi", zaključili su iz Up-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.