Naredne sedmice organizuju povratak CG studenata u Srbiju
Mubera Kurpejović, foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete

Naredne sedmice organizuju povratak CG studenata u Srbiju

Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana organizovaće početkom naredne nedjelje besplatan transfer studenata do Beograda.

"Prema trenutnim informacijama od resornog ministarstva u Srbiji, da bi crnogorski studenti koji studiraju u Srbiji nastavili svoje nastavne i ispitne obaveze i ušli u zemlju, neophodno je da imaju: negativan test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata, elektronsku potvrdu fakulteta u Srbiji o studentskim obavezama koju traže toj ustanovi, te da najave putovanje Ambasadi Crne Gore u Srbiji", poručila je Mubera Kurpejović, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete.

Dodatno, važno je da studenti koji se vraćaju u Srbiju znaju da će im, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, biti omogućeno besplatno testiranje na Kovid-19. Testiranje se zakazuje direktno u Institutu, a najvećim dijelom će biti organizovano tokom vikenda.

Svi studenti koji su zainteresovani za organizovani prevoz mogu se javiti Ministarstvu prosvjete uz dostavljanje ličnih podataka (ime i prezime, matični broj, datum kadaim počinju obaveze na fakultetu, broj telefona i e-mail adresa). Ove podatke potrebno je poslati na mail: [email protected].

Napominju da, ukoliko u međuvremenu Vlada Republike Srbije ipak odobri ulazak stranih državaljana i bez negativnog testa na Kovid-19, prevoz će se svakako realizovati u predviđenom terminu i u skladu sa instrukcijama i detaljima koji će biti blagovremeno dostavljeni.

"Podsjećamo da će ispitni rokovi na svim ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori početi 10. juna, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje, dok većina nastavnih i ispitnih obaveza u Srbiji počinje sljedeće nedjelje", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.