View this post on Instagram

We represent the YORUBA Tribe in western Nigeria.....

A post shared by Daniel and David (@danielanddavid2) on

Postali internet zvijezde

Blizanci rođeni sa različitom bojom kože

Braća Danijel i Dejvid, rođeni u februaru prošle godine, postali su internet zvijezde. Iako su rođeni s minutom razmaka, malo ko bi pogodio da su braća. Danijel je tamnoput, dok Dejvid ima svijetlu kožu i prave uvojke.

Njihovi roditelji Stejsi i Babajide, koji žive u Lagosu, priznaju da njihove bebe izazivaju mnogo pažnje kad izađu napolju. Stejsi je odlučila da dokumentuje život svojih beba na Instagramu, a dosad je prikupila 18.000 pratilaca.

"Nijesmo znali koliko su različiti tokom trudnoće, ultrazvuk to ne prikazuje, pa smo se prilično iznenadili kad je Danijel rođen s tamnom kosom, a Dejvid sa zlatnom kosom. Rodila sam ih carskim rezom, a ljekar se našalio da imam 'neidentične blizance'. Sestre su stalno dolazile gledati ih", ispričala je Stejsi za Bored Pandu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Osim dva sina, ima i petogodišnju kćer Demilade.

Dejvid je rođen s albinizmom, genetskim stanjem koje se pojavljuje kod jedne od 20.000 beba širom svijeta.

Albinizam je nasljedno genetsko stanje, a karakteriše ga nedostatak pigmenta melanina u koži, kosi i očima. Pojavljuje se u svim etničkim i rasnim skupinama, a manjak pigmenta može varirati.

U Nigeriji je broj albino osoba neobično velik, ali uprkos tome doživljavaju diskriminaciju i zlostavljanje.

Stejsi ističe da ona nikad nije čula ružne komentare o svojoj djeci i da obojicu voli jednako.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.