Ivan Brajović

Brajobić čestitao Dan nezavisnosti

"Neka 21. maj bude dan sjećanja na sve borce za nezavisnost Crne Gore na ponos njihovim porodicama i svima nama"

Istorija Crne Gore je skup svjedočanstava o očuvanju svijesti o sopstvenom identitetu i pravu na nezavisnost. Građanke i građani Crne Gore odlukom na referendumu 2006. godine su ispunili dug prema svojim precima, iskazali volju većinske savremene Crne Gore i trasirali put potomcima, poručio je Ivan Brajović, predsjednik Skupštine CG čestitajući Dan nezavisnosti Crne Gore.

"Zato je 21. maj za Crnu Goru najvažniji datum novije istorije. Taj čin slobode potvrdio je želju i volju naroda za samostalnom i demokratskom Crnom Gorom,  punopravnom članicom međunarodne zajednice", naveo je Brajović.

Ističući da slaveći 14. godišnjicu obnove državne nezavisnosti, dugujemo zahvalnost svima koji su pomogli u tom istorijskom procesu, u  izgradnji i jačanju institucija, kao i na putu države prema statusu NATO članice i budućnosti u Evropskoj uniji. 

"Neka 21. maj bude i dan sjećanja na sve borce za nezavisnost Crne Gore, na ponos njihovim porodicama i svima nama. Nastavićemo da gradimo državu razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti. Na impresivan način smo sačuvali javno zdravlje, očuvaćemo ekonomiju uz razvoj privrednih potencijala naše države. Sačuvaćemo sekularni i građanski karakter Crne Gore, kao njenu posebnu vrijednost.  Svim građankama i građanima naše države, uz želju da ponosno i radosno proslavimo nacionalni praznik, čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore", poručio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.