Bečić, foto: Demokrate

Bečić čestitao Dan nezavisnosti

"Da uvijek bude pomirena i vječna Crna Gora"

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je Dan nezavisnosti građanima Crne Gore.

Nakon 14 godina nezavisnosti Bečić je uvjeren da nezadovoljstvo građana ukupnom ekonomsko-socijalnom siituacijom, kao i stanjem ljudskih prava i sloboda identično bez obzira kako su se izjasnili na referendumu o državno-pravnom statusu Crne Gore.

Crna Gora na žalost, konstauje Bečić,nije izgrađena kao slobodna, demokratska, pravedna, ekonomski razvijena i ekološka država svih njenih građana, već, kaže  kao država kriminala, korupcije, šverca, diktature, cenzure, enormnog zaduženja, rasprodaje, pljačke, dramatičnog jaza između bogatih i siromašnih, država nacionanih i vjerskih svađa i podjela.

"Nakon 14 godina od nezavisnosti Crnoj Gori je na međunarodnom planu izuzetno poljuljan ugled što potvrđuju brojni izvještaji u kojima se ističe da naša država nije demokratska, da je njena vlast zasnovana u autoritarizmu, da njom upravlja hibridni režim, da je zarobljena ili da su joj problemi najočigledniji u pravosuđu", kazao je Bečić.

Kako se navodi u čestitki, svađalačka politika vlasti ovih dana dostiže svoj vrhunac u najavi predsjednika DPS-a o forumiranju crkava prema etničkom ključu.

"Sa uvjerenjem da su građani Crne Gore već prezreli i odbacili svađe, nemire i nesuglasice u koje, kao nikad dosad, žele da nas uvuku i željom da jednom zasvagda porušimo bedeme mržnje koje trideset godina pokušavaju da izgrade među nama, svim građankama i građanima Crne Gore, još jednom, srdačno, čestitam Dan nezavisnosti, uz želju da našu majku i otadžbinu čuvamo, njegujemo i unapređujemo. Da uvijek budemo svoji, a ne bilo čiji podanici. Da se međusobno izmirimo, jedni drugima oprostimo i ekonomski obnovimo Crnu Goru. Da uvijek bude pomirena i vječna Crna Gora", stoji u čestitki predsjednika Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.