Pljevlja: Tužilaštvo istražuje slučaj prebijanja mladića od strane policije
Foto:Screenshot

Pljevlja: Tužilaštvo istražuje slučaj prebijanja mladića od strane policije

Osnovno državno tužilaštvo Pljevlja provjerava da li su policajci koji su, kako se vidi na snimku, tukli Ognjena Mijatovića, počinili neko krivično djelo, piše Dan.

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, povodom snimka, preduzelo je službene radnje kojima je tražena dostava podataka od strane Centra bezbjednosti Pljevlja u odnosu na policijske službenike koji su kritične večeri neposredno preduzimali radnje prema licu O.M. i postupali prilikom njegovog lišenja slobode, radi utvrđivanja činjenica relevantnih za donošenje odluke da li u radnjama nekog od policijskih službenika ima elemenata bića nekog od krivičnih djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, odgovorila je Danu Nataša Bajčeta, državni tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je na osnovu dostupne dokumentacije i video-zapisa ocijenio da su policijski službenici CB Pljevlja u postupanju prema građaninu prekoračili ovlašćenja, zbog čega je došlo do povrede prava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.