Ukinuta zabrana avio saobraćaja za sopstvene potrebe, dopuštene igre na sreću u kazinima
Foto: Vlada CG

NKT

Ukinuta zabrana avio saobraćaja za sopstvene potrebe, dopuštene igre na sreću u kazinima

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je danas dalo saglasnost na izmjenu naredbe o obustavi javnog prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju i zabrani ulaska stranaca u Crnu Goru, tako što se iz naredbe izuzima nekomercijalni avio saobraćaj, odnosno prevoz putnika za sopstvene potrebe.

On se obavlja uz primjenu privremenih mjera i to:

1) vazduhoplov kojim se obavlja nekomercijalni avio saobraćaj može biti kapaciteta najviše do 10 sjedišta,

2) posada i putnici u obavezi su da nose zaštitne maske prilikom izlaska iz vazduhoplova i tokom boravka u zgradi aerodroma,

3) prilikom ulaska u Crnu Goru putnici i posada moraju da posjeduju PCR test na SARS-CoV-2 ne stariji od 48 časova,

4) nakon ulaska u Crnu Goru prema putnicima se preduzimaju mjere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore (u daljem tekstu: Institut),

5) za dolazak/odlazak putnika od putničkog terminala do smještaja potrebno je organizovati poseban transport, u skladu sa preporukama Instituta, i

6) prilikom boravka u hotelskom ili drugom smještaju putnici su u obavezi da primjenjuju preporuke Instituta za javno zdravlje.

NKT je dalo saglasnost na izmjenu odgovarajuće naredbe o zabrani priređivanja igara na sreću tako da je dopušteno i organizovanje igara na sreću i u kazinima.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.