Sukob demonstranata i policije  u Čileu zbog nestašice hrane
Foto: Getty images

Karantin uzrok masovne gladi

Sukob demonstranata i policije u Čileu zbog nestašice hrane

Policija i demonstranti sukobili su se u južnom dijelu Santijaga, prijestonice Čilea, a lokalni zvaničnici upozorili su na nestašicu hrane u siromašnim četvrtima zbog karantina uvedenog da se spriječi širenje korona virusa.

Prema Rojtersu, demonstranti su bacali kamenje i palili drveće duž ulice u siromašnom kvartu na južnom obodu Santijaga, javlja Tanjug.

Lokalna televizija emitovala je snimke na kojima se vidi policija kako baca suzavac i koristi vodene topove kako bi rastjerala okupljene ljude, prenosi Gardijan.

Opština je u izjavi navela da porodice gladuju u najsiromašnijim sektorima El Boskuea, oblasti u kojoj mnogi rade na crno ili ih uopšte ne rade.

Gradska četvrt je pod karantinom od sredine aprila, naveli su u saopštenju gradski zvaničnici.

U Čileu je, prema podacima od nedjelje, do sada zabilježeno 43.781 oboljeli od virusa Covid-19 i 450 smrtnih slučajeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.