Rusija: Broj zaraženih koronavirusom dostigao skoro 300.000
Ilustracija

Rusija: Broj zaraženih koronavirusom dostigao skoro 300.000

Broj zaraženih koronavirusom u Rusiji dostigao je skoro 300.000, čime je Rusija i dalje na drugom mjestu u svijetu po broju oboljelih, posle SAD.

Inficirana je 299.941 osoba od početka epidemije, a samo za poslednja 24 sata registrovana su nova 9.263 slučaja, prenosi Beta.

Kod 3.988 novoinficiranih (više od 43 odsto) nije bilo kliničke slike oboljenja, saopštio je ruski krizni štab.

Četvrti dan broj oboljelih ne prelazi 10.000, a tempo rasta je 3,19 odsto.

U Moskvi je za poslednja 24 sata registrovano 3.545 novih slučajeva, a od početka epidemije skoro 150.000. Umrla je 71 osoba, ukupno 1.651.

Ministarstvo zdravlja Rusije privremeno je obustavilo redovnu vakcinaciju stanovništva zbog epidemije koronavirusa.

Zamjenik ministra zdravlja Oleg Gridnjev izjavio je da zbog epidemije postoji veliko opterećenje za imunitet i da je reakcija organizma na KOVID-19 veoma problematična.

U Rusiji su od 12. maja ukinuti neradni dani, a gubernatori će u zavisnosti od epidemiološke situacije da ublažavaju mjere samoizolacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.