Zapadni Balkan i EU zajedno da se pripreme za ukidanje restrikcija nakon koronavirusa
Oliver Verhelji

Verhelji poručio

Zapadni Balkan i EU zajedno da se pripreme za ukidanje restrikcija nakon koronavirusa

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji poručio je da Zapadni Balkan i EU treba zajedno da se pripreme za moguće i postepeno "otvaranje" nakon ograničenja usljed pandemije izazvane virusom Kovid-19.

"Želimo da pridružimo naše partnere sa Zapadnog Balkna EU mapi puta koja se odnosi na postepeno ukidanje restrikcija u oblasti putovanja, pokretanje poslovanja i ugostiteljskih usluga uz poštovanje zdravstvene situacije", napisao je Varhelji na Tviter nalogu,prenosi RTCG.

Komesar Oliver Varheji učestvovao je danas na video konferenciji ministra vanjskih poslova Zapadnog Balkana i susjednih EU zemlja koju su organizovali ministri vanjskih poslova Sjeverne Makedonije i Grčke.

Kako je najavljeno, na konferenciji je bilo riječi o trenutnoj i budućoj saradnji regiona i EU u regulisanju prekograničnih putovanja, transporta i turizma i međusobnoj ekonomskoj podršci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.