Sjutra isplata penzija,najugroženijim penzionerima obezbijeđena jednokratna pomoć
Ilustracija

Sjutra isplata penzija,najugroženijim penzionerima obezbijeđena jednokratna pomoć

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata redovnog mjesečnog primanja za april 2020.godine početi u srijedu, 20. maja.

"Istovremeno obavještavamo penzionere - korisnike srazmjerne penzije koji su pravo ostvarili po međunarodnim ugovorima o socijalnom osiguranju, a čiji iznos crnogorske srazmjerne penzije, skupa sa penzijom iz inostranstva, ne prelazi iznos najniže penzije od 128,82 eura, da će isplata jednokratne socijalne pomoći u iznosu od 50 eura, za koje je Vlada Crne Gore obezbijedila sredstva, početi istog dana sa isplatom penzija za mjesec april 2020. godine", saopšteno je iz Fonda.

Prosječna penzija iznosi 288,71 eura , a ukupna sredstva potrebna za isplatu prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja 35,34 milona eura.

Osim toga, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore je, u saradnji sa Vladom Crne Gore, obezbijedio sredstva u iznosu od 300.000 eura za isplatu jednokratnih novčanih pomoći najugroženijim penzionerima, sa ciljem ublažavanja negativnih efekata od epidemije novog korona virusa COVID-19.

"Fond je sredstva za isplatu jednokratnih socijalnih pomoći penzionerima, uplatio Savezu udruženja penzionera Crne Gore, koji će sredstva odmah prenijeti opštinskim udruženjima penzionera. Raspored sredstava na korisnike će, prema utvrđenim kriterijumima, izvršiti nadležne komisije za socijalno- humanitarna pitanja", saopšteno je iz Fonda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.