Bošković sa 130 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske donirao krv

Pokazali da su tu za građane

Bošković sa 130 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske donirao krv

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i saradnicima iz MO i VCG učestvovao je u akciji 'Ministri daju krv'.

 Kako bi se pomoglo ponovnom uspostavljanju normalnog funkcionisanja zdravstvenog sistema, pored ministra i načelnika, krv je dalo 130 službenika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministar Bošković, koji je od srednjoškolskih dana dobrovoljni davalac krvi,  tom prilikom je poručio da to je jedna od najhumanijih akcija.

 ''Ovo je dužnost svakog građanina Crne Gore, jer nikada ne znamo kada možemo doći u situaciju da nam nečija krv spasi život'', istakao je Bošković.

On je kazao da su Ministarstvo odbrane i Vojska CG, koji su ove godine započeli akciju davanja krvi, i ovog puta pokazali da su tu za svoje građane.

''Imajući na umu da sam na čelu jedne institucije koja je uvijek znala da se odredi prema potrebama građana i države, tako je i danas. Tu smo kako bi ovim gestom iskazali koliko Vojska Crne Gore i Ministarstvo odbrane poklanjaju pažnju, prije svega pomoći civilnim institucijama, u rješavanju veoma izazovnih situacija'', poručio je ministar.

9821077127170223785318803311322560041320448o

Eraković i Bošković

Akcija dobrovoljnog davanja krvi pokrenuta je, prema riječima načelnice Službe za kolekciju krvi Nele Eraković, zbog toga što je epidemija značajno istrošila zalihe krvi. Kaže da je u odnosu na isti period prošle godine sada sakupljeno 60 jedinica krvi manje.

''Zahvaljujem se ministru koji je stalni davalac i koji je započeo akciju doborovoljnog davanja krvi. Sa kampanjom smo počeli prošle godine i nadamo se da će preći u tradiciju. Događa se između dva važna praznika – 11.maj, Nacionalni Dan doborovoljnih davalaca krvi i 21.maj Dan nezavisnosti'', kazala je Eraković i poručila kako vjeruje da će akcija podstaći mnoge građane, koji se dobro osjećaju i koji su zdravi da postanu dio porodice doborovoljnih davalaca krvi.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.