Najbrži čovjek na svijetu postao otac, radosnu vijest razotkrio premijer Jamajke
Bolt, foto: EPA

Najbrži čovjek na svijetu postao otac, radosnu vijest razotkrio premijer Jamajke

Najbrži čovjek svih vremena i osmostruki olimpijski pobjednik, Jamajčanin Jusein Bolt, u nedjelju je postao otac, kad je njegova dugogodišnja partnerka Kesi Benet rodila kćerku.

Veselu vijest je razotkrio niko drugi do premijer Jamajke Endru Holnes čestitkom na Tviteru.

"Čestitke našoj sprinterskoj legendi Juseinu Boltu i Kesi Benet na rođenju njihove djevojčice", napisao je Holnes.

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara još je u martu potvrdio da par čeka rođenje djevojčice putem društvenih mreža, što mu je bila želja kad je Benet ostala trudna. Bolt je jedini sprinter u istoriji koji je na olimpijskim igrama triput zaredom osvajao zlatne medalje na 100 i 200 metara. Prvi put mu je to pošlo za rukom 2008. godine u Pekingu, a potom je isto ponovio 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Žaneiru.

Karijeru je prekinuo na pragu 31. rođendana, nakon Svjetskog prvenstva 2017. godine u Londonu, gdje je u svojoj poslednjoj trci, štafeti 4x100 metara, povrijedio butni mišić i do cilja stigao uz pomoć kolega iz reprezentacije. Tako je ostao na 11 naslova svjetskog prvaka, dva srebra i jednoj bronci osvojenoj na svom poslednjem SP-u u trci na 100 metara, prenosi Superzena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.