DF zajedno sa srpskim organizacijama izlazi na izbore?
Foto: DF

DF zajedno sa srpskim organizacijama izlazi na izbore?

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić predstavio je na video konferenciji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem plan koji predviđa zajedničku listu svih srpskih organizacija na predstojećim parlamentarnim izborima, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je tim stavom Mandić odbacio ideje dijela opozicije o bojkotu svih izbora i institucija kao i inicijativu o odgađanju izbora za narednu godinu.

"Veoma je važno da ne dođe do bojkota izbora, jer bi DPS instalisao svoje prosrpske partije koje bi dobile glasove srpskog naroda u Crnoj Gori", saopštio je izvor Pobjede iz vrha prosrpskih stranaka.

Mandićev plan, prema saznanjima Pobjede, podrazumijeva korišćenje litija kao najvažnije političke platforme za predizbornu kampanju.

"Litije su ključna politička platforma buduće koalicije svih srpskih organizacija", saopštio je izvor Pobjede.

Mandić je, kako je zvanično saopšteno iz Nove srpske demokratije, nakon video sastanka sa Aleksandrom Vučićem, osim jedinstvenog nastupa svih srpskih organizacija, najavio i ekonomski plan za izbore koji predviđa čvrsto ekonomsko vezivanje za Srbiju.

"Srpske organizacije su jedinstvene, zajednički ćemo pobijediti na narednim izborima", rekao je Mandić na video sastanku sa Vučićem, a objavila Nova srpska demokratija.

Izvori Pobjede ukazuju da Mandićev stav suštinski znači i odbacivanje plana Demokrata koji uključuje pet tačaka: bojkot parlamenta, bojkot izbora, definisanje minimalnih izbornih uslova, međusobno nenapadanje opozicije, kao i sinhronizovano djelovanje.

"Iz prosrpskih političkih partija nijesu zainteresovani ni za priču o odgađanju izbora koju je do skora forsirala Ura, jer za tu priču nema bilo kakvih osnova. Osim toga, postoje nagovještaji da su odustali od te priče", rekao je izvor Pobjede.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, Mandićev stav o zajedničkom nastupu svih srpskih organizacija uključuje listu pod nazivom ,,za odbranu svetinja“ koji bi osim stranaka uključivao i srpske intelektualce i predstavnike institucija kulture.

Mandić je istakao, kako se navodi u saopštenju, da će nakon promjene vlasti na sljedećim izborima biti pokrenut veliki ekonomski ciklus, da se planira čitav niz akcija vezano za Luku Bar i rekonstrukciju željezničke infrastrukture na potezu od Bara do Beograda.

"I da se dovrši izgradnja započetog auto-puta tako što se on neće završiti u nekoj njivi u Boljarima, već će spajati Jadransko more sa Beogradom i Budimpeštom", kazao je Mandić.

On je, takođe, kazao da će „nova vlast graditi hidroelektranu "Komarnica" i "Buk Bijela", ističući da EPCG nema većeg "strateškog partnera od Srbije, koja diktira ekonomski tempo regiona i u drugim oblastima".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.