Nikolić ponovo kandidat za rektora UCG
Danilo Nikolić

Jedini predao dokumenta

Nikolić ponovo kandidat za rektora UCG

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić za sada je jedini kandidat za tu funkciju. On je do juče, kako saznaju Dnevne novine, jedini predao dokumenta.

Izborna komisija, koju je imenovao Upravni odbor, razmotriće pristigle programe kandidata, i to je rok ostavljen za eventualne kandidature koje bi mogle da stignu naknadno poštom.

Podsjetimo, Nikolić je izabran 2017. godine nakon što je smijenjena profesorica Radmila Vojvodić, zbog stava da Visoka medicinska škola u Beranama treba da bude preseljena u Podgoricu.

Nikoliću bi ovo bio drugi rektorski mandat. Rektora bira Upravni odbor iz reda redovnih profesora, a na osnovu javnog konkursa i podnešenog programa razvoja Univerziteta.

Postupak izbora rektora sprovodi izborna komisija od pet članova, koje imenuje Upravni odbor.

Izborna komisija Senatu dostavlja na mišljenje programe kandidata čije su prijave blagovremene i potpune.

Nakon toga, prema Statutu Univerziteta, izborna komisija dostavlja Upravnom odboru izvještaj i mišljenja o kandidatima, i sprovodi tajno glasanje.

Mandat rektora traje tri godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.