Odloženo suđenje za ubistvo, čeka se nalaz o psihičkom stanju Stanovića
Stanović, foto: Facebook

Odloženo suđenje za ubistvo, čeka se nalaz o psihičkom stanju Stanovića

Suđenje Arseniju Stanoviću, koji je optužen za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove, odloženo je za 6. jul, jer još nije gotov nalaz vještaka koji su trebali da se izjasne o psihičkom stanju okrivljenog u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Stanović se sumnjiči da je u maju 2018. godine u Kotoru ubio Anastasiju Lašmanovu, prenosi Dan.

Prema navodima iz optužnice, on je žrtvi zadao više udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa.

Djevojka je 11. maja pronađena mrtva u stanu u Kotoru. Samo dan nakon što je pronađeno njeno beživotno tijelo, inspektori su imali saznanja koja su ukazivala da je Arsenije Stanović mogući izvršilac. U prilog tim tvrdnjama prikupili su brojne dokaze.

Stanović je uhapšen 18. juna u Tirani, gdje se skrivao. Prilikom hapšenja, sa njim je bio njegov otac Zoran Stanović, smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Stanović je odmah nakon zločina i legalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani. Istražitelji sumnjaju da mu je u tome pomogao otac, koji je četiri dana nakon zločina smijenjen sa dužnosti.

Kod Arsenija Stanovića su nakon hapšenja pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bijeg u Sjedinjene Američke Države.

Arsenije Stanović je ranije bio u emotivnoj vezi sa ubijenom ukrajinskom državljankom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.