Italija zabilježila najmanji dnevni broj umrlih, prvi put manje od sto
Ilustracija

Italija zabilježila najmanji dnevni broj umrlih, prvi put manje od sto

Italija je u prethodna 24 časa zabilježila najmanji dnevni rast broja i umrlih i zaraženih korona virusom od uvođenja zabrane kretanja u cijeloj zemlji, objavile su vlasti.

Prema zvaničnim podacima objavljenim večeras, u prethodna 24 časa umrlo je još 99 osoba zaraženih korona virusom, najmanje od 9. marta na dnevnom nivou.

U istom periodu zaraza je potvrđena kod još 451 osobe, što je najmanji dnevni broj novooboljelih u Italiji od 2. marta, prenosi Beta.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Italiji kod više od 225.000 ljudi, od kojih je umrlo 32.007 osoba.

Pretpostavlja se da je stvaran broj umrlih od bolesti Covid-19 znatno veći od zvaničnog, jer mnogi umrli u domovima za stare ili kod kuće nisu bili testirani.

Italija od 4. maja, posle osam nedelja, postepeno popušta zabrane i ograničenja uvedena zbog pandemije.

Od danas Italijani mogu da sjede u kafićima i restoranima, da kupuju u svim prodavnicama i da idu u crkvu na misu.

Ipak, oni prije juna neće smjeti da putuju van svog regiona, osim radi posla i drugih neophodnih stvari.

Zaraza korona virusom potvrdđena je širom svijeta kod više od 4.850.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 318.000.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.