Nastradale zbog video snimka

U Pakistanu dvije djevojke ubijene iz "časti" (VIDEO)

Dvije tinejdžerke su ubijene u Pakistanu "iz časti", nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se nalaze sa jednim mladićem.

Pretpostavlja se da su dvije djevojke ubili članovi njihovih porodica, a dva muškarca su uhapšena u nedelju.

Riječ je o ocu jedne od žrtava, i bratu druge djevojke, rekli su policijski zvaničnici, prenosi RTS.

Razlog ubistva 16-godišnje i 18-godišnje djevojke je najvjerovatnije video koji je snimio mladić, na kojem se nalaze on i tri djevojke. Na snimku se vidi kako se oni ljube.

Treća djevojka koja se pojavljuje u videu je živa, rekli su u policiji, ali iz bezbjednosnih razloga nisu naveli gdje se nalazi.

Mladić sa snimka je uhapšen prilikom bijega.

Izgleda da je video snimljen prije gotovo godinu dana, a tek prije nekoliko nedelja se raširio društvenim mrežama.

Širom Pakistana, svake godine se izvrši oko 1.000 "ubistava iz časti" - ubistvo člana porodice, kada se smatra da je ukaljao ugled rodbine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.