Irak ponovo ograničava kretanje zbog porasta broja zaraženih
Foto:Anadolija

Irak ponovo ograničava kretanje zbog porasta broja zaraženih

Irak će u djelovima Bagdada uvesti potpuno ograničenje kretanja zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, rekao je ministar Hasan al-Tamimi.

Do porasta broja zaraženih došlo je posle skraćenja policijskog časa.

Nova vlada premijera Mustafe al-Kadimija položila je zakletvu prije samo dvije nedelje nakon petomjesečnog vakuuma.

Na dnevnom redu vlade su suzbijanje pandemije i ekonomska kriza izazvana padom cijene nafte kao dvije najvažnije stavke.

Od srijede će u djelovima Bagdada za koja se sumnja da su žarišta zaraze biti potpuno ograničeno kretanje.

To se uglavnom odnosi na bagdadsku periferiju i siromašna prenaseljena naselja, kao što su Sadr Siti, Habibia, Hurrija, Šula, Ameria i Kamalia.

Al-Tamimi je u saopštenju naveo da su preduzete mjere za suzbijanje zaraze s obzirom na sve veći broj slučajeva poslednjih nedelja.

Najmanje 123 osobe su umrle, a 3.404 su zaražene koronavirusom u Iraku.

Broj osoba pozitivnih na koronavirus na dnevnom nivou porastao je od kada je skraćen policijski čas tokom mjeseca ramazana. Prije toga bilo je oko 30 novozaraženih dnevno, dok ih je sada u jednom danu preko stotinu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.