BP: SNP napustio današnje zasijedanje lokalnog parlamenta
Miomir Mijo Vojinović

BP: SNP napustio današnje zasijedanje lokalnog parlamenta

Odbornički klub Socijalističke narodne partije u Bijelom Polju napustio je današnje zasijedanje lokalnog parlamenta, uz podsjećanje da su još 27.decembra odbili da učestvujuu radu lokalnog parlamenta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"I tada smo iskreno očekivali da će se dijalogom između vlasti i crkve doći do kompromisa, prihvatljivog za pravoslavni narod u Crnoj Gori. Umjesto očekivanog dijaloga, dobili smo koronu. Dok su narod i opozicija bili u karantinu, jedina aktivnost u državi je bila predizborna kampanja DPS-a, uz do sada neviđenu represiju, hapšenje Vladike Joanikija, prebijanje građana i privođenje novinara. Pandemija je bila i ostala izgovor vlastima za ukidanje osnovnih ljudskih prava i sloboda. Kao rezultat svega ovoga imamo svakodnevne kritike sa relevantnih međunarodnih adresa, koje govore da je naša država dotakla dno i da je dio nedemokratskih i neslobodnih zemalja", kazao je Miomir Mijo Vojinović, šef kluba odbornika SNP.

On je istakao da odbornici SNP-a ne žele da daju "legitimitet lažnoj demokratiji".

"Istine radi, odgovorno smo se odnijeli prema našim sugrađanima, i predložili paket mjera onima kojima je najpotrebnija uz pokazivanje na djelu najvećeg stepena solidarnosti i humanosti. Najoštrije smo osudili jednopartijski lokalni tim za borbu protiv pandemije. Danas je u Bijelom Polju ostao jednopartijski parlament, uz otvorenu bojazan da i skoriji izbori budu jednopartijski ukoliko ne dođe do kompromisa i iznalaženja izlaska iz ove izuzetno teške situacije u koju nas je dovela neodgovorna lokalno-republička vlast na čelu sa DPS-om.SNP nikada nije imala dilemu- bili smo i ostali sa narodom i dio svog naroda u Crnoj Gori", poručio je Vojinović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.