Ammar Borančić

Borančić ocijenio

"Krizne mjere Opštine Bar snažan podsticaj za lokalnu ekonomiju"

Mjere koje je predložila Opština Bar sa ciljem prevazilaženja negativnih efekata izazvanih pandemijom Covid-19 odgovoran su i održiv potez i biće snažan podsticaj za lokalnu ekonomiju u trenutku kada se tržište ponovo otvara nakon duge i teške pauze, ali i u narednom periodu, kazao je Ammar Borančić, odbornik LP u Skupštine Opštine Bar.

Uvjeren je da će predložene mjere da budu usvojene na današnjoj sjednici Skupštine Opštine Bar i odmah sprovedene.

"Mjere koje je predsjednik Opštine predložio odobornicima podrazumijevaju niz olakšica, oslobađanja od nameta i podsticaja za zapošljavanje koje će biti odlična prilika za lokalni biznis koji pametnom strategijom razvoja može iskoristiti krizu kao priliku da još bolje razvije svoje potencijale i ponudi gostima mnogo bolje uslove, prilagođenje trenutnoj situaciji i neopterećen nametima i taksama", kazao je Borančić.

Kako je dodao, predloženom odlukom o lokalnim administrativnim taksama smanjiće se trećina taksi dok se ukidaju sve administrativne takse za privredu, što će da bude naročito značajno za turističku sezonu koja samo što nije počela.

Podsjeća, da se liberali i ranije inicirali ukidanje dijela taksi iz ovih odluka.

Naglasio je da dodatna povoljnost jeste i ukidanje plaćanja niza obaveza ključnih za turizam pa i same turističke takse u periodu epidemije i krize. Posebno važno za barsku ekonomiju i preduzetnike jeste i oslobađanje od nameta ugostiteljskih objekata i postavljanja terasa što će biti veliko olakšanje za njihovo funkcionisanje.

"Uvjeren sam da će uz ovakve mjere Opštine Bar i tradicionalno kvalitetnu ponudu, lokalna ekonomija nastaviti da funkcioniše bez velikih poteškoća i uspješno prevazići prve udarce i najteže posljedice epidemije i krize koja potresa cijeli svijet", zaključio je Borančić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.