Polumaturski ispit pomjeren za dan
Ilustracija

Ispitni centar

Polumaturski ispit pomjeren za dan

Eksterna provjera znanja na kraju trećeg ciklusa osnovne škole, polumaturski ispit, pomjera se za jedan dan, saopšteno je iz Ispitnog centra.

Ispiti će biti održani po sljedećem rasporedu:

- Ispit iz crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti / Albanski jezik i književnost u srijedu 27. maja
- Ispit iz matematike u četvrtak 28. maja
- Ispit iz izbornog predmeta u petak 29. maja.

Učenici će prije ulaska u školu i tokom polaganja maturskih, stručnih i polumaturskih ispita, koji će biti održani od 20. maja, morati da nose maske, u obavezi su da koriste sopstvena sredstva za pisanje, a tokom provjere znanja biće obezbijeđena i propisana fizička distanca od dva metra.

To je Pobjedi kazala direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović.

Interne i eksterne provjere znanje, koje će početi 20. maja, zaključno sa prvim junom, ove godine, kako je ranije najavio ministar prosvjete Damir Šehović, neće uključiti gradivo iz četvrtog tromjesječja, pa će time imati i manji broj pitanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.