Srušio se avion akrobatske grupe kanadske vojske, jedna osoba poginula (VIDEO)

Jedna osoba je poginula, a druga povrijeđena u nedjelju prilikom pada aviona iz akro grupe Kanadskih vazduhoplovnih snaga u gradu Kamlups u Britanskoj Kolumbiji.

Kanadski portal NNL objavio je snimak pada aviona akrobatske grupe "Snowbirds" u blizini grada Kamlups u provinciji Britanska Kolumbija.

Na snimku koji je snimio očevidac događaja, vidi se let dva aviona.

Prema podacima vlasti Kamlupsa, avion je pao pored lokalnog aerodroma, "uskoro nakon polijetanja“. Tom prilikom jedan pilot je poginuo, dok je drugi povrijeđen.

Pilot aviona se katapultirao i za sada nije poznato njegovo zdravstveno stanje, prenio je sinoć Rojters.

Avion se srušio na naseljeno područje, a jedna kuća se zapalila.

Ministar zdravlja Britanske Kolumbije Adrijan Diks izjavio je da je povrijeđena osoba koja se nalazila u avionu prebačena u bolnicu.

Na video snimku objavljenom na jednoj lokalnoj televiziji, vidi se kako je avion eksplodirao nedugo nakon što se pilot katapultirao.

Kako se navodi, akrobacioni avioni bili su angažovani kako bi građanima podigli moral tokom pandemije novog korona virusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.