BS: Napad u Pljevljima neprihvatljiv u 21. vijeku
BS

BS: Napad u Pljevljima neprihvatljiv u 21. vijeku

Iz Bošnjačke stranke (BS) najoštrije su osudili jučerašnji napad na Emira Pilava iz Pljevalja. Napadnut je, kažu, samo zato što je pripadnik islamske vjere. Očekuju od nadležnih brzo rasvjetljavanje slučaja.

Napad na svog sugrađanina, kako su kazali, samo zato što je pripadnik islamske vjere, smatraju neprihvatljivim u 21. vijeku i očekuju od nadležnih brzo rasvjetljavanje slučaja.

"Napad na Pljevljaka Emira Pilava od strane njegovog sugrađanina za svaku je osudu. Niko nema pravo da ugrožava drugoga, ponajmanje iz razloga ako je taj neko druge vjere. Ugrožavati svog sugrađanina samo zato što je Bošnjak, uz poruku 'marš u džamiju', korak je unazad za cjelokupnu pljevaljsku zajednicu, poznatu kao primjer zajedničkog suživota.

Iz BS dodaju da ipak vjeruju da je riječ o izolovanom slučaju neodgovornog pojedinca, koji je, kako su kazali, "potpaljen atmosferom mržnje prema pripadnicima Bošnjaka, koju imamo prilike da vidimo u posljednje vrijeme, i sam se odlučio da je ispolji na svom sugrađaninu".

Izuzetno ih raduje pravovremena reakcija pljevaljske policije.

"Isto očekujemo od tužilaštva, da ispita okolnosti napada, da počinilac ovog gnusnog napada bude priveden pravdi. Pljevlja su primjer zajedničkog života svih njenih građana. Ovakvi i slični napadi neće ugroziti multietnički sklad u gradu”, kazali su iz BS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.