Za programe Filozofskog fakulteta prolaznost ima gimnazija
Ilustracija

UCG

Za programe Filozofskog fakulteta prolaznost ima gimnazija

Za studijske programe Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) prolaznost imaju gimnazija i srednje stručne škole, kazao je prodekan za nastavu te obrazovne ustanove Rade Šarović, navodeći da se ove godine očekuje sličan broj upisanih kao i prethodnih godina.

On je kazao da su studenti Filozofskog fakulteta uspješno dokazani kao predavači u predškolskim, osnovnim i srednjim školama, kao i u svim oblastima obrazovanja, nauke, kulture, pa i u ukupnom društvenom životu.

Prema riječima Šarovića, promotivne aktivnosti najstarije i jedne od najkvalitetnijih jedinica UCG odnose se na stalnu komunikaciju sa srednjoškolskim centrima i brucošima koji će upisati Fakultet.

Navodeći da su budući studenti svakodnevno u prilici da neophodne informacije dobiju u studentskoj službi i na veb adresi Fakulteta.

"Kao i svake godine, u planu je i medijska promocija studijskih programa", kazao je Šarović i dodao da se sve neophodne informacije mogu dobiti i iz elektronske verzije Informatora 2020/2021.

Kako je rekao da ove godine očekuju sličan broj upisanih kao i prethodnih godina i da vjeruju da će interesovanje za studijske programe biti na nivou prošlogodišnjeg.

"Razlozi za ovakav optimizam leže u činjenici da za većinu studijskih programa Filozofskog fakulteta prolaznost ima gimnazija i sve srednje četvorogodišnje stručne škole", kazao je Šarović.

On je napomenuo da je Filozofski fakultet povezan sa desetinom fakulteta širom svijeta, što omogućava studentima ostvarivanje želje za putovanjem i usavršavanjem.

"Samo preko Erasmus + programa, desetina studenata iz Evrope je posjetila naš Fakultet, dok je broj naših studenata na razmjeni iz godine u godinu u porastu", naveo je Šarović.

Prema njegovim riječima, prethodne godine, konkurs na Filozofskom fakultetu je bio otvoren za ukupno 315 budućih brucoša, na devet studijskih programa.

"Interesovanje je bilo veće od oglašenog broja mjesta, naročito na studijskim programima Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Psihologiji, gdje je desetine studenata, nažalost, ostalo neupisano", zaključio je Šarović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.