Napravite maske za područje oko očiju: Preporučuje se da bar jednom sedmično priuštite ovaj tretman
Ilustracija

Napravite maske za područje oko očiju: Preporučuje se da bar jednom sedmično priuštite ovaj tretman

Ukoliko želite odmoran i blistav izgled, u proljeće je posebno važno da hidrirate područje oko očiju.

Tragovi umora i stresa se prvo uoče upravo na očima. Maskama, koje možete da napravite sami u udobnosti svog doma, ublažićete bore, djelovaćete na jastučiće ispod očiju i natečenost, kao i na vidljivost podočnjaka.

Preporučuje se da bar jednom sedmično sebi i svom licu priuštite ovakav tretman.

Donosimo vam tri maske od prirodnih sastojaka, od kojih će vam makar jedna da postane omiljena.

Ruža i krastavac

Krastavci su bogati askorbinskom kisjelinom i fitohemikalijama koje zatežu kožu i imaju umirujući efekat.

U blenderu pomiješajte 30 mililitara ružine vodice i pola krastavca.

Tufere izrežite u obliku polumjeseca i natopite ih dobijenim sokom, pa sačekajte 10 minuta. Potom, natopljene tufere stavite blizu linije donjih trepavica. Zadržite ih tu tokom 10 minuta pa se umijte.

Bjelance, kafa i med

Kafa u kombinaciji s proteinima i vitaminima iz jajeta učvršćuje i zateže kožu. Kako bi vaša maska imala antioksidativni efekat dodajte i med.

Miješajte bjelance, kafu i med otprilike 1 minut. Čistim rukama ili četkom, nanesite masku oko i ispod očiju. Ostavite da odstoji 10 minuta, pa se umijte i uz pomoć tufera ili nakvašenog peškira uklonite ostatke maske. Nakon maske obavezno nanesite hidratantnu kremu.

Kamilica

Potrebne su vam dvije kesice čaja od kamilice, koje ćete da natopite 3 minuta u vrućoj vodi. Zatim izvadite kesice i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Udobno se smjestite, lezite i zažmirite, pa na zatvorene kapke postavite ohlađene vrećice čaja, i opuštajte se 15 minuta. Na kraju nanesite hranljivu kremu na lice za blistav izgled i svilenkastu kožu, piše Lepa i srećna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.