Objavljeni nalazi obdukcije Kobija Brajanta i njegove ćerke
Kobi Brajant sa ćerkom

Objavljeni nalazi obdukcije Kobija Brajanta i njegove ćerke

Nalazi obdukcija Kobija Brajanta i preostalih osam žrtava pada helikoptera koji se desio 26. januara pokazali su da su svi oni preminuli od posledica povreda koje su doživjeli.

U izvještaju koji ima 180 strana navodi se da pilot helikoptera 50-godišnji Ara Zobajan nije bio pod dejstvom alkohola i opijata, prenosi Tanjug.

Uzrok nesreće, koja se desila sjeverno od Los Anđelesa, u vrijeme guste magle, još se istražuje.

Pored Brajanta, u nesreći je izgubila i njegova 13-godišnja ćerka Đijana, njene dvije saigračice, članovi njihovih porodica i trener.

„28. januara je ustanovljeno da je uzrok smrti svih devet žrtava udarac tupim predmetom. Način na koji je došlo do nesreće je potvrđen kao nesreća“, stoji u izvještaju koji je objavljen u petak na stranici zvaničnog islednika Los Anđelesa.

Brajantova udovica Vanesa je nedavno preko svojih advokata podnijela tužbu protiv kompanije čiji je bio helikopter. U njoj se navodi da Zobajan nije dobro procijenio vremenske uslove prije polijetanja.

Kompletnu svoju karijeru Brajant je proveo u Los Anđeles Lejkersima, sa kojima je osvojio pet šampionskih prstenova. Jednom je izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, a dva puta velikog finala, a smatra se jednim od najboljih košarkaša svih vremena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.