Herceg Novi: Pomoć za domaćinstva bez prihoda u novcu ili robi
Herceg Novi

Od 100 eura za pojedinca do 250 za porodice sa pet i više članova

Herceg Novi: Pomoć za domaćinstva bez prihoda u novcu ili robi

Opština Herceg Novi formirala je Komisiju za utvrđivanje jednokratne pomoći za porodična domaćinstva bez prihoda, radi prevazilaženja posljedica epidemije koronavirusa, koja se može dodjeliti kao novčana ili pomoć u robi.

Iz Kabineta predsjednika hercegnovske opštine je saopšteno da pravo na jednokratnu pomoć, kao vid materijalne podrške, ima porodica ili pojedinac, koji je zbog epidemije ostao bez prihoda zbog prestanka radnog odnosa.

"Ovo pravo mogu da ostvare državljani Crne Gore sa prebivalištem u Herceg Novom, kao i stranci sa odobrenim privremenim ili stalnim boravkom na teritoriji hercegnovske opštine“, navodi se u saopštenju.

Jednokratna pomoć se može utvrditi kao novčana ili pomoć u robi – hrana, prehrambeni artikli, sredstva za ličnu higijenu, ljekovi, medicinska pomagala.

"Visina jednokratne novčane pomoći može biti odobrena pojedincu i porodicama bez prihoda i to pojedincu 100 eura, dvočlanoj porodici 130 eura, tročlanoj 180 eura, četvoročlanoj 200 eura, porodici sa pet i više članova 250 eura“, precizira se u saopštenju..

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć pojedinac ili porodica mogu da ostvare jednom u toku ove godine.

Zahtjev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu podnosi se Sekretarijatu za lokalnu samoupravu.

Uz zahtjev je potrebno dostaviti dokumentaciju kojom se dokazuje činjenica ili stanje od važnosti za ostvarivanje navedenih prava.

Na osnovu dostavljene dokumentacije i po potrebi neposrednim uvidom, Komisija će ocjenjivati postojanje činjenica i okolnosti istaknutih u zahtjevu i na osnovu toga predlagati vrstu i visinu pomoći koja će biti dodjeljena iz budžeta lokalne uprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.