RS: Zbog nenošenja maski kažnjeno 57 osoba kažnjeno
Ilustracija

RS: Zbog nenošenja maski kažnjeno 57 osoba kažnjeno

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa 57 osoba nije koristilo ličnu zaštitu na mjestima na kojima je to propisano mjerama Vlade, dok je 27 građana prekršilo policijski čas.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u posljednja 24 časa zatekli su 57 osoba koje nisu koristile ličnu zaštitnu opremu, odnosno zaštitnu masku na javnim površinama u ovom entitetu Bosne i Hercegovine, kojima je u skladu s Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog, javlja Anadolija.

"Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojim je zabranjeno kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 22 do pet časova u protekla 24 časa prekršilo je 27 građana", navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

Dodaje se i da je evidentirana jedna osoba koja je prekršila izrečenu mjeru kućne izolacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.