Italija otvara granice za turiste iz EU 3. juna
Ilustracija

Ukida se obavezni karantin

Italija otvara granice za turiste iz EU 3. juna

Italijanska vlada će 3. juna otvoriti granice za turiste iz Evropske unije i ukinuće obavezni karantin za strane posjetioce, saopštili su izvori bliski tamošnjim vlastima.

Te mjere su donijete u petak kasno uveče posle sastanka vlade koji je trajao više od deset časova, naveli su isti izvori i dodali da će mjere će biti primijenjene u skladu sa odlukama EU.

Evropske granice u šengenskoj zoni za sada su zatvorene, prenosi Beta.

Turizam je jedan od glavnih sektora italijanske privrede i predstavlja oko 13 odsto Bruto domaćeg proizvoda (BDP).

"Otvaranje italijanskih granica evropskim građanima ne samo da je dobro za turizam već i za poljoprivredu jer će moći da dođe oko 150.000 sezonskih radnika iz Rumunije, Poljske i Bugarske", saopštio je sindikat poljoprivrede Koldireti.

Italijani će 3. juna moći slobodno da se kreću po zemlji bez ikakvih ograničenja, osim u slučaju ponovne epidemije koronavirusa od kojeg je u toj zemlji umrlo skoro 32.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.