Počeo sportski i privredeni ribolov na Skadarskom jezeru
Foto: Nacionalni parkovi Crne Gore

Sportski ribolov dozvoljen na Crnom i Biogradskom jezeru

Počeo sportski i privredeni ribolov na Skadarskom jezeru

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) objavili su da svi privredni i sportski ribolovci mogu obavljati ribolov na Skadarskom jezeru uz striktno poštovanje Zakona o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi i Naredbe o ribolovnim zabranima, lovostaju i minimalnim veličinama riba i drugih vodenih organizama ispod kojih je zabranjen ulov.

"Isto tako, ističemo da se prilikom obavljana ribolovnih aktivnosti moraju striktno poštovati mjere Ministarstva zdravlja propisane u cilju spriječavanja širenja zarazne bolesti Covid-19", navodi se u saopštenju.

U NPCG su podsjetili da je zabrana na izlov šarana-krapa i ostale ciprinidne vrste utvrđen Naredbom o ribolovnim zabranama za period od 15. marta do 15. maja u cilju zaštite ribljeg fonda tokom mrijesta.

"Podsjećamo da je lovostaj zainteresovani građani mogu kupiti dozvole za obavljanje privrednog ribolova, kao i godišnju dozvolu za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova, u Upravnoj zgradi NP Skadarsko jezero na Vranjini, radnim danima, od 07-15 časova. Dnevna dozvola za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova, izdaje se u Upravnoj zgradi Parka svim danima tokom 24 časa. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na broj Call Centra 067 000 825", objasnili su u NPCG.

Kazali su da je sportski ribolov dozvoljen i na Crnom i Biogradskom jezeru.

Ribolov na Crnom jezeru je moguć isključivo uz dnevnu sportsko-ribolovnu dozvolu koja se izdaje na licu mjesta kod dežurnog nadzornika. Pecanje je dozvoljeno jednim štapom pomoću vještačkih mamaca, svim danima, osim ponedjeljkom, u periodu od 14-19 časova.

Visina naknade za obavljanje sportskog ribolova iznosi 20 eura po osobi na dan, a nedjeljom i praznicima za članove SRK „Crno jezero″ je 10 eura.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon 067 344 237.

Na Biogradskom jezeru takođe je dozvoljeno pecanje jednim štapom pomoću vještačkih mamaca uz dnevnu sportsko-ribolovnu dozvolu i može se obavljati svim danima, u periodu od 08-17 časova.

Visina naknade za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova iznosi 20 eura po osobi na dan.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon 067 344 232.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.