Sudija prihvatio sporazum: Godinu i četiri mjeseca zbog nesreće u kojoj je nastradala Gazdić
Sa mjesta nereće

Sudija prihvatio sporazum: Godinu i četiri mjeseca zbog nesreće u kojoj je nastradala Gazdić

Viši sud prihvatio je sporazum kojim je Dejan Šarac (25) priznao da je 9. juna prošle godine, kod tržnog centra Gintaš u Podgorici, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Valentina Gazdić (29), piše Dan.

Prema nagodbi koju je potpisao sa tužilaštvom, Šarac će za to krivično djelo odležati godinu i četiri mjeseca.

Sporazum koji je Šarac potpisao sa tužilaštvom prihvatio je sudija podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović.

Prema navodima iz optužnice, Šarac je oko dva časa iza ponoći, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 kilometara na čas, koja je dvostruko veća od dozvoljene brzine za naseljeno mjesto.

Šarac je na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i 4. jula udario u vozilo kojim je upravljala Gazdić, koja se kretala brzinom od 27 kilometara na čas. Ona je tada zadobila teške povrede, od kojih je nakon tri dana preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Za krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog sabraćaja koje se Šarcu stavlja na teret propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.