Za otpremnine izdvojeno više od tri miliona eura,  najveća isplaćena 17.841 eura
Ilustracija

Za otpremnine izdvojeno više od tri miliona eura, najveća isplaćena 17.841 eura

Ukupno 1.583 činovnika, na državnom nivou i 330 na lokalnom nivou, podnijelo je zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa uz isplatu otpremnine. Najmanja isplaćena otpremnina 2.803 eura isplaćena je u Ministarstvu saobraćaja, najveća 17.841 eura u Zavodu za dječju zaštitu.

"Od ovog broja, najviše zaposlenih je u sektorima zdravstva, prosvjete, saobraćaja i pomorstva, finansija, rada i socijalnog staranja i unutrašnjih poslova”, navodi se u Izvještaju Ministarstva javne uprave od 7. maja ove godine.

Treba imati u vidu da pomenuti sektori imaju najveći broj zaposlenih, pa je očekivano da će i broj onih koji su zainteresovani za sporazumni prestanak radnog odnosa biti najveći.

Što se tiče lokalnih samouprava, do 20. marta je isplaćeno ukupno 110 otpremnina, a prosječna otpremnina iznosi 9.374 eura.

Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo javne uprave, tokom izvještajnog perioda zaključeno je 278 sporazuma o prestanku radnog odnosa na centralnom nivou. Po ovom osnovu isplaćeno je 2,97 miliona eura. To znači da je prosječna otpremnina iznosila 10.683 eura.

Pored ovoga, zaključeno je još 34 sporazuma o prestanku radnog odnosa uz isplatu otpremnine u onim organima koji se ne smatraju državnom upravom. Sporazume je zaključilo 25 zaposlenih u Vojsci Crne Gore, pet zaposlenih u Javnom preduzeću RTCG i četiri zaposlena u JP Nacionalni parkovi Crne Gore, a po ovom osnovu isplaćene su otpremnine u iznosu od 294.687 eura. Prosječna isplaćena otpremnina iznosi 8.867 eura.

Pojedinačno, najveća isplaćena otpremnina u Zavodu za dječju i socijalnu zaštitu gdje je isplaćena jedna otpremnina u iznosu od 17.841 eura.

Najmanja otpremnina isplaćena je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva u iznosu od 2.803 eura.

Najviše isplaćenih otpremnina je u Upravi policije ukupno 34, što je državu koštalo ukupno 365.427 eura. To znači da je prosječna otpremnina isplaćena u policiji iznosila 10.747 eura i iznad je državnog prosjeka.

Otpremnine se kreću u rasponu od 1.051 do oko 18.000 eura.

Izvor: Vikend novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.