Građani se okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću
Foto: RTCG

U znak protesta zbog hapšenja vladike Joanikija i osam sveštenika

Građani se okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću

Nakon molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, građani su se okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću, u znak protesta zbog hapšenja vladike Joanikija i sveštenika.

Protojerej Radojica Božović poručio je, poslije molebana, da se narod u Crnoj Gori trenutno nalazi na raspeću, ali da će, kako je kazao, vjera da pobijedi, prenosi RTCG.

Hapšenje vladike Joanikija, prema riječima protojereja Božovića, podsjeća na hapšenje Hristovo.

Na kraju je izrazio nadu da će episkop Joanikije i sveštenstvo da budu pušteni na slobodu.

Episkopu budimljansko-nikšićom Joanikiju je određeno zadržavanje do 72 sata zbog litije koja je 12. maja održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u gradu pod Trebjesom.

Pored njega u pritvoru su bili i sveštenici Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.