Ne na ulici

Simović: Crna Gora kao evropska država sve probleme da rješava dogovorom

Crna Gora želi sve probleme da rješava dogovorom, a ne konfliktom, u institucijama, a ne na ulici kazao je potpredsjednik Vlade, Milutin Simović, u emisiji "Živa istina".

Posebno zabrinjava, smatra Simović, sinergija i zajedničke aktivnosti dijela SPC i nekih političkih stranaka što imaju podršku pojedinih zemalja regiona i Rusije.

"Ta situacija izgleda složena, ali ne treba da nas pokoleba, Crna Gora ima odgovor na sve to, ovo je Crna Gora u 21. vijeku, Crna Gora kao evroatlantska država, Crna Gora kao evropska država, Crna Gora izgrađenih institucija, Crna Gora koja u svom ovom prethodnom periodu i danas jasno govori i saopštava da mi imamo snage i potrebe i želje  i opredjeljenosti da sve ovo rješavamo u institucijama, a ne na ulicama", kazao je Simović, prenosi Rtcg.

Istiće da Crna Gora želi da sve ovo rješava dogovorom, a ne konfliktom.

"I to treba da bvude naš odgovor i to nije ništa novo. Svjedočili ste da su nadležne institcije, da je Vlada Crne Gore pokrenula dijalog sa MCP, da je on pokrenut na ekspertskom nivou i da on nije tako loše krenuo", rekao je Simović u "Živoj istini".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.