Njemačka ukida karantin za putnike koji dolaze iz zemalja EU i Velike Britanije
Ilustracija

Od 16. maja

Njemačka ukida karantin za putnike koji dolaze iz zemalja EU i Velike Britanije

Njemačka ukida karantin od 14 dana za putnike koji dolaze iz zemalja Evropske unije i Velike Britanije, saopšteno je iz njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova. Odluka o ukidanju karantina stupa na snagu u subotu 16. maja.

Portparol ministarstva je rekao da će na kopnenim granicama da budu ublažene mjere i da će i vlasti saveznih država da preduzmu neke nove korake u skladu sa ovom odlukom, prenosi Anadolija.

On je rekao da putnici koji budu u Njemačku doputovali iz zemalja EU-a, zemalja Šengena i Velike Britanije neće da budu prinuđeni na četrnaestodnevni karantin. Međutim, ukoliko bude došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u zemljama iz kojih dolaze, biće im savjetovano da se samoizoluju.

Istaknuto je da mjera karantina i dalje važi za putnike koji dolaze iz drugih zemalja.

Vlasti saveznih država Sjeverna Rajna-Vestfalija i Porajnje-Falačka su, bez čekanja odluke Ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke, od danas ukinule karantin za putnike koji doputuju iz evropskih zemalja, zemalja Šengena i Velike Britanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.