Radovanić DF-u: Vi ne branite Srbe već mandate i ulogu profesionalne opozicije
Mileta Radovanović

Radovanić DF-u: Vi ne branite Srbe već mandate i ulogu profesionalne opozicije

Demokratski front kao politička skupina odavno je provaljena i ne treba da se kriju iza crkve niti iza pravoslavnog naroda jer svi časni i dostojanstveni građani žrtve su sistema kojeg oni afirmišu, poručio je Mileta Radovanić, generalni sekretar URA odgovarajući na prozivke Jovana Vučurovića, portparola Nove srpske demokratije.

Radovanić poručuje da skrivanje DF-a iza crkve potvrđuje i sveštenstvo jer ono javno istupa sa molbama da ih DF ne zloupotrebljava u političke svrhe.

“Ako vi mislite da je u redu pozivanje na oružje i ratne drugove onda vi danas ne zaslužujete da se bavite politikom. Podsjetiću Vas gospodine Vučuroviću da vas je URA kad god se činila nepravda nad Vama ili Vašom političkom grupacijom branila. Kada nije bilo nijedne stranke, pa čak i one koji se ideološki bliske vama, da ukažu na progon koji vam se zaista dešavao URA, i ako na sreću daleko od vaše politike, je bila tu da stane u vašu odbranu”, poručio je Radovanić.

On je naglasio da je predsjednik URE Dritan Abazović, kako je i sam DF više puta ponovio, a lako je provjerljivo bio i ostao jedini poslanik koji je iz redova nesrpskog naroda govorio o diskriminaciji Srba u Crnoj Gori.

“Ako ne vjerujete nama pogledajte sopstvene izjave vaših funkcionera. Gospodine Vučuroviću vi ste po svemu sudeći jedna nepopravljiva retrogradna družina od koje štete ima cjelokupna Crna Gora a ponajviše narod koji navodno predstavljate”, saopštio je Radovanić.

Poručio je da DF ne brani ništa osim svojih mandata i uloge profesionalne opozicije koja, kako ističe, ne može postati vlast a koju toliko sebično čuva.

“URA je bila i ostala građanska partija koja će biti na braniku svih građana bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost i bez uvijanja uvijek ukazivati na nepravde koje im se dešavaju. Tako i u slučaju hapšenja sveštenika, Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili socijalnih nepravdi naša reakcija nikada neće izostati”, dodao je Radovanić.

Na kraju poručuje DF-u da “ako ste opozicija nemojte raditi ovo što radite i spašavati kriminalni režim a ako niste kao što se predstavljate ozvaničite više koaliciju sa DPS-om jer igrate na istu loptu”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.