Vlada će porodici policajca ubijenog na dužnosti kupiti stan
ilustracija

Vlada će porodici policajca ubijenog na dužnosti kupiti stan

Vlada Crne Gore će porodici Milutina Lekovića, koji je ubijen na dužnosti 15. decembra prošle godine, kupiti stan od 51 metra kvadratnog u novoj zgradi u Meljinama u Herceg Novom, a čija je cijena 41.000 eura, te oplatiti dio kredita kod Adiko banke u iznosu od 12.423 eura - navedeno je u dokumentu o stvaranju adekvatnih uslova za stanovanje porodice pokojnog policijskog službenika.

Leković je ubijen prilikom privođenja tri albanska državljana koji su u Sutorini zatečeni bez ličnih dokumenata. Sumnja se da je smrtonosni hitac u policajca na službenoj dužnosti ispalio Luan Hasanaj (43). Njemu, njegovom bratu Lulzimu (49) i majki Nuri (67), koji su osumnjičeni za teško ubistvo, danas je Vrhovni sud produžen pritvor za dva mjeseca.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije su kazali da budžetom nisu predviđena sredstva za kupovinu stana i otplatu dijela duga po osnovu kredita, ali da preuzimaju sve potrebne mjere da se opredijele finansijska sredstava za kupovinu odgovarajućeg stana sa ciljem stvaranja adekvatnih uslova za stanovanje porodici tragično preminulog policijskog službenika Sektora granične policije.

Preduzeli su, kako su dodali, više aktivnosti na institucionalnom, kolegijalnom i ličnom nivou sa ciljem pružanja podrške porodici Leković od dana tragičnog događaja.

"Cijenimo da uslovi u kojima žive supruga i kćerka pokojnog Milutina Lekovića u Herceg Novom nijesu adekvatni ni dostojni za život porodice čovjeka koji je dao život u policijskoj uniformi. Iz tog razloga pronađen je odgovarajući jednosoban stan za porodicu Leković, veličine 51 metar kvadratni u novosagrađenoj zgradi u Meljinama, Herceg Novom, čija je prodajna cijena 41.000 eura. Pored toga, u komunikaciji sa menadžmentom Adiko banke pokrenuto je pitanje otplate duga nastalog po osnovu kredita pokojnog Lekovića u iznosu od 25.000 eura, gdje bi otplatu polovine duga u iznosu od 12.424 eura preuzela ova banka, a drugu polovinu u iznosu od 12.423 eura Vlada Crne Gore u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije", istaknuto je u dokumentu.

Imajući u vidu, kako su naglasili, da se radi o službeniku koji je časno obavljao policijski posao i na njemu tragično izgubio život 15. decembra prošle godine, mišljenja su da kroz odgovarajuću proceduru treba obezbijediti finansijska sredstva za kupovinu stana i otplatu kredita.

Iz Vlade su podržali inicijativu MUP-a i Uprave policije.

"Zadužuje se Ministarstvo finansija da iz sredstava budžetske rezerve opredijeli sredstva u ukupnom iznosu od 53.423 eura, i to za kupovinu jednosobnog stana veličine 51 metra kvadratnog u novosagrađenoj zgradi u Meljinama u Hercegem Novom u iznos od 41.000 eura i za otplatu dijela kredita kod Adiko banke u iznosu od 12.423 eura ", precizirano je u dokumentu.

Premijer Duško Marković ranije je naglasio da je briga o porodici policajca Lekovića ljudska obaveza i dužnost Vlade.

Iz MUP-a i Uprave policije su kada je Leković ubijen rekli da će dati sve od sebe da pomognu porodici u rješavanju svih životnih pitanja.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.