Škole u Francuskoj otvorene za đake nakon dva mjeseca
Ilustracija

Stručnajci upozoreni mogućim povratkom epidemije

Škole u Francuskoj otvorene za đake nakon dva mjeseca

Poslije dva mjeseca pauze izazvane pandemijom korona virusa oko milion i po đaka u Francuskoj ove sedmice se vratilo u škole u kojima su na snazi preventivne mjere sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Komentarišući potencijalnu opasnost od povratka djece u školske klupe, ministar prosvete Francuske Žan-Mišel Blanker izjavio je da ostanak kod kuće nosi veći rizik od odlaska u školu, navodi londonski San, te podseća da je u Velikoj Britaniji situacija znatno drugačija, jer njihovi sindikati prosvete smatraju da je još rano za povratak đaka u školu, prenosi Tanjug.

Inače, školskoj djeci u Francuskoj rečeno je da na nastavu dođu u uobičajeno vrijeme, u pola devet ujutru, ali da u školsku zgradu ne ulaze prije nego što im bude rečeno da to urade.

Oni su držali u rukama po primjerke dokumenta ministarstva prosvete u kojem su objašnjenja preventivnih mjera, bila su na odstojanju od metar, a nastavnici su obavezni da nose maske, dok djeca to mogu činiti ako žele.

Obavezno je i učestalo pranje ruku gelom i održavanje bezbjedne distance u učionici.

I pored svega, mnogi strahuju da ni ovakva pravila neće biti dovoljna da zaštite školsku djecu od zaraze, naročito najmlađu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.