Radinović: Najveći uspjeh administracije Glavnog grada je presvlačenje ulica i sadnja cvijeća
Marija Radinović

Poručila da je vrijeme da se preduzmu konkretne akcije

Radinović: Najveći uspjeh administracije Glavnog grada je presvlačenje ulica i sadnja cvijeća

Marija Radinović, potparolka SNP-a Glavnog grada Podgorice komentarisala je izvještaj o radu gradonačelnika Podgorice konstatujući da je u pitanju mnogo riječi-malo djela, i da je krajnje vrijeme da se preduzmu konkretne akcije.

"Dok Izvršni odbor DPS Glavnog grada slavodobitno konstatuje da virus korona  nije usporio razvoj Podgorice, te da su nadležne službe realizovale ili započele veliki broj projekata važnih za dalji razvoj našeg grada, stvarno stanje je daleko od dobrog", navela je Radinović.

Ona je saopštila da je prateći izvještaj o radu gradonačelnika Podgorice za 2019. godinu, primijetila da se radi o prevelikoj dozi samopouzdanja i jasnoj intenciji da se na slabim rezultatima ostvari samopromocija i uberu politički poeni.

Istakla je da se svaki građanin Glavnog grada može zapaziti da se najznačajniji projekti aktuelnog gradonačelnika svode na "presvlačenje“ ulica i sađenje cvijeća.

"Na primjer, saobraćaj u Bloku 5 je u totalnom haosu zbog oduke gradske uprave da nekada slobodne parkinge u Moskovskoj ulici i Ulici Velimira Terzića počne naplaćivati. S druge strane, besplatan parking kod Doma zdravlja u istom naselju je prebukiran, posebno radnim danima kada je primjetan veći broj dolazaka građana u ovu zdravstvenu ustanovu.Veliki problem Podgoričanima predstavlja i povećanje cijene parkinga, koja u pojedinim zonama iznosi i 60 centi po satu, što većina građana ne može sebi da priušti", ističe primjer Radinović.

Kako je kazala, izgradnja Gradskog pozorišta se gradi kao "Skadar na Bojanu", i projekat koji je započet 2011. godine neće biti završen do sljedeće godine.

Kao još jedan pokazatelj lošeg stanja Radinović je navela gradski prevoz u Podgorici, koje je kako smatra u lošem stanju sa visokim kartama, a o najavljenim elektronskim kartama još nema riječi.

"O gradskoj bolnici, koja je nasušna potreba Podgorice kao najvećeg grada Crne Gore i koja bi u velikoj mjeri rasteretila Klinički centar, nadležni u Glavnom gradu su počeli da govore tek nedavno pod pritiskom javnosti. Nasuprot tome, gradonačelnik je bio jako brz da najavi pokretanje gradske televizije, koja je takođe potrebna Podgorici, ali će, sasvim smo sigurni, biti stavljena u funkciju praćenja Vukovićevih aktivnosti i reklamiranja takozvanih uspjeha njegove administracije u periodu predizborne kampanje", kazala je Radinović.

Podsjetila je da Podgoričani čekaju Dom za stare koji se uveliko gradi, ali da će rok biti probijen kako je sam gradonačelnik najavio.

Radinović je komentarišući stanje u glavnom gradu rekla da administracija ne vodi računa o zaštiti životne sredine, te da dokazi leže u obalama Ribnice i Morače i odvaljenom brdu Gorica i nepokošenim travnjacima širom grada.

Komentarisala je i pohvalu žurki koje je glavni grad organizovao, poručujući da je to način da građani zaborave stvarnost u kojoj žive.

"Dakle, Izvještaj o radu gradonačelnika Podgorice za 2019. godinu se može svesti na sledeće: mnogo riječi – malo djela. Glavne potrebe naših sugrađana i daje ostaju nezadovoljene, dok gradonačenik brine o tome da li se opozicija pomirila sa crnogorskom nezavisnošću i učestvuje u radu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, u koje je uključen iz razloga koji nikome u Crnoj Gori nisu jasni. Umjesto praznih priča, lažnih obećanja i prodaje magle, vrijeme je za akciju i za ispunjavanje obaveza prema žiteljima Podgorice. Naši sugrađani to zaslužuju", poručila je Radinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.